lunes, 27 de octubre de 2014

INVENTARIO DE DESARROLLO BATELLE. 1

Escala de Batelle. és un instrument d'avaluació d'habilitats en desenvolupament i de diagnòstic de posibles deficiències en diferents àrees dirigides a nins fins a 8anys d'edat cronològica. Mesura el nivell de desenvolupament en 5 àrees ( personal/social, adaptativa, motriu, comunicació i cognitiva). Ens dóna informació sobre  els punts forts i febles.

Les pautes de procedir són mitjançant un examen estructurat, o una entrevista formal o observació.

La puntuació amb tres valors: 0 punt, no pot o no vol intentar l'item; 1 punt intenta realitzar l'assenyalat però no aconsegueix alcançar-ho totalment, són les anomenades habilitats emergents; i 2 punts respon la seva execcució amb el criteri establert.

L'àrea adaptativa que és aquella que hem assenyalat per passar als pares dels nins dins de l'objectiu de comunicació a la fi d'augmentar el coneixement sobre els nin dins del seu propi context i per saber sobre la seva autonomia. Mesura les habilitats d'autoajuda (aquells comportaments que permeten al nin ser cada vegada més independent en els moments de vestir-se, alimentar-se...) com les relacionades amb les seves tasques (capacitat de prestar atenció durant un temps, responsabilitat personal en les seves accions). Consta  de les següents subàrees:
  • Atenció, avalua la capacitat per prestar atenció visual i auditiva dins d'un entorn durant un temps variable.
  • Menjar, avalua la capacitat per menjar, beure de forma correcta, i altres tasques relacionades amb l'alimentació.
  • Vestimenta, avalua la capacitat per posar-se i traure's peces de roba, embotonar i desembotonar i ocupar-se de tot allò relatiu amb la roba.
  • Responsabilitat personal, avalua la capacitat per asumir responsabilitat personal com moure's per casa, pel barri, fer tasques senzilles...
  • Neteja, aseo, avalua el control de les necessitats físiques i la capacitat de preparar-se per anar a lleure, fer net el cos entre altres on cada vegada necessite meys supervisió.


 Aquesta informació ha set aconseguida des de  el manual de Newborg, J; Stock, J.R. y Wnek, L. (2001) Batelle Inventario de Desarrollo. Área adaptativa (3ª REIMPRESIÓN). Madrid.TEA


No hay comentarios:

Publicar un comentario